Smartlog v3 » Verden set fra Karise » Når internettet bliver din computer
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra Karise

Fra en IT-nørds skriblerier

Når internettet bliver din computer

10. Jun 2006 15:12, Benny the Bip

I går var jeg på besøg hos Microsoft i Hellerup, for at tale om Windows Live, deres næste store onlinesatsning.

Her gik det op for mig, at det der for nogen ligner gigantens forsøg på at komme på omgangshøjde med Google og andre stærke internetaktører, er noget langt mere om sig gribende end bare en ny internet-portal. Det er i sandhed en virkeliggørelse af Bill Gates gamle mantra om "information at your fingertips".

Da jeg fik forevist de nye teknologier, de anvender til at programmere brugergrænsefladen i Windows Live, så jeg en snip af fremtiden, som jeg tror den ser ud om måske kun 5-10 år - og ja, andre har skrevet om det før, men nu er jeg blevet klar over, at der virkelig er noget om snakken.

Computeren som vi kender den forsvinder... Om måske bare fem år er den erstattet af noget, der er at sammenligne med en dum terminal, som vi kun kan bruge til én ting, nemlig at logge på Internet med!

Der har vi vores skrivebord, vores dokumenter og vores programmer liggende på en virtuel computer, der er hosted hos en eller anden udbyder. Det betyder, at vi kan logge på vores egen computer og arbejde med de dokumenter, programmer og hvad katten, vi nu ellers foretager os på dyret, ligegyldig hvor vi befinder os.

Det kommer også til at aflive en god del af pirateriet, for programmer er ikke længere noget, vi installerer, men en netbaseret tjeneste, vi abonnerer på. Så det er slut med at installere den nye Office-pakke, en ny Adobe-suite eller alle andre programmer for den sags skyld. Fremover bliver programmet liggende hos programproducenten og vi trækker bare på funktionerne, når vi har brug for dem.

Jo, fremtiden er kun lige begyndt! Men det er den selvfølgelig også i morgen, i overmorgen og forhåbentlig også en gang i næste uge.

Kommentarer

 1. klaus
  10. Jun 2006 15:47
  1

  dit navn får en eller anden klokke til at ringe... er du gammel sf-fan..?

 2. Benny
  10. Jun 2006 17:59
  2

  Hej Klaus,

  Ja, det kan du tro: Periodica Philosophica, siger det dig noget - og min gamle ven og kampfælle fra dengang, Knud Larn, får måske også en klokke til at ringe?

 3. Jesper
  4. Feb 2008 08:22
  3

  bullocks.. der går mange år inden de får nosser til det der... tror ikke en fis på at man skal trække programmet fra de steder...
  det kræver noget af en inet linie for at kunne kører det.. -.- såååååh.. nogen år endu.. nok nærmere 15...

 4. Abercrombie France
  22. Oct 2012 05:29
  4

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Arkiv