Smartlog v3 » Verden set fra Karise » Manden, du ikke vil ønske dig at få en SMS fra!
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra Karise

Fra en IT-nørds skriblerier

Manden, du ikke vil ønske dig at få en SMS fra!

17. Jul 2006 19:30, Benny the Bip

En af mine meget gode venner har et eller andet kørende med min kæreste! Han sender hende tomme SMS'er flere gange om dagen! Det må godt nok være frækt, for enten må han sende dem med en bestemt frekvens, der betyder et eller andet, som de har aftalt eller også står der nogle frække gloser skrevet med hvid tekst på hvid baggrund, så man er nødt til at markere teksten, for at se, hvad der står! Smart, for det betyder jo, at ingen kan nå at læse beskederne, hvis de i et ubemærket overblik lige løber listen af hendes seneste SMS'er igennem.

Tja, oplægget til et trekantsdrama synes at være lige for her - og som journalistuddannet ser jeg straks sensationen - men sandheden er, at min gode ven har en af de der irriterende Nokia-mobiler, der husker nummeret på den sidste, der er sendt en SMS til.

Det er tydeligvis et uheldigt design af telefonens menusystem, der gør det muligt at sende totalt tomme SMS'er til det mobilnummer, man sidst har sendt en SMS, bare ved at trykke en fire-fem gange på menu-tasten på telefonen.

Desværre sender min gode ven ikke SMS'er så tit, så hvis man først får en SMS fra ham, så bliver man belønnet med efterfølgende tomme beskeder fra ham, indtil dagen oprinder, hvor han sender en ny SMS - forhåbentlig til en anden stakkel, der så kan få æren af at modtage de tomme SMS'er. Han er simpelthen manden, man ikke vil ønske sig at få en SMS fra!

Ja, ok - indrømmet - faktisk er grunden til, at det er min kæreste, der modtager disse slibrige, tomme SMS'er, at min ven (og jeg) ville drille hende lidt til Sankt Hans med en morsom SMS - som jo så kom fra et nummer, hun ikke kendte - netop hans arbejdsmobil (af samme grund er hans navn strøget fra historien, så hans arbejdsgiver ikke trækker ham i løn).

Og siden har den så flittigt og ofte sendt tomme beskeder til min kæreste, når min gode ven har smidt mobilen i lommen uden at låse tastaturet. I dag fik hun en 15-20 stykker på en enkelt eftermiddag... Jo tak, en hed romance, kunne man mene.

Nu er det ikke første gang at Nokia og andre mobilproducenter har været uheldige med deres menustruktur og faktisk kan man i Berlingske fra i dag læse en hylende morsom beretning om kvinden, der tog 567 billeder af sin lomme med mobiltelefonen, om Andreas, der bliver ringet op af alle mulige, fordi han er den første, der står i folks telefonbog i mobilen eller headsettet, hvor ørepropperne ustandseligt hoppe ud af ørene (http://www.berlingske.dk/business/artikel:aid=766642/).

Men nogen gange får mobilproducenterne også hjælp af telefonselskaberne. Alarm 112 får f.eks. tit umotiverede opkald fra folk, der har aflyttet deres mobilsvar. Først trykker de "1" for at aflytte beskederne, så aflytter de den første besked, trykker "1" en gang til for at aflytte den igen og derefter trykker de "2" for at slette den.

I lommen med mobilen og er tastaturet ikke låst kan man risikere at lortet ringer op til alarmcentralen, hvis man får ramt "Ring op"-tasten ved et uheld.

Den slags eksempler er der masser af og selvfølgelig kan man ikke gardere sig mod alt som producent af mobiltelefoner - men for fanden, at designe menuen på telefonen, så den sender en tom SMS til den sidste, man har sendt en SMS - jamen, det kunne de kunne da have været skyld i mord, hvis jeg havde været jaloux anlagt...

 

Kommentarer

 1. Helle Nørremark
  17. Jul 2006 23:51
  1

  Jeg er helt enig i problemet, men min herlige Sony Ericsson har en smart funktion som jeg ved også nogle Nokia telefoner har. "Slå selv tast lås til efter valg antal sekunder", total smart opfindelse så vælger man bare 5 sekunder, og undgår disse trælse situationer.

 2. Tods Shoes
  11. Jun 2012 03:06
  2

  Ja onnistuipa näköjään niinkin ja oli paljon helpompaa leikata kuin jos olisi päällystänyt molemmat kakut erikseen

 3. abercrombie uk
  5. Sep 2012 06:12
  3

  Per non essere dentro il capire il più delle volte, sono propenso a non gradite i messaggi su questo tema progressivamente ulteriore considerazione si sta scrivendo in modo, inoltre, i mezzi personali, dobbiamo dire che è davvero uno di quelli da ricordare bella pubblicazione.

 4. Abercrombie France
  22. Oct 2012 05:30
  4

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

 5. Abercrombie UK
  23. Nov 2012 02:49
  5

  Classico e sobrio contare su colori neutri e disegni occhio popping e stili che sono veramente innovative e le ultime tendenze in orologi, si è sicuri di trovare quello che ti serve per tutti i vostri eventi importanti.

Arkiv

Relaterede