Smartlog v3 » Verden set fra Karise » Hvad sagde jeg...
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra Karise

Fra en IT-nørds skriblerier

Hvad sagde jeg...

16. Jun 2006 13:20, Benny the Bip

Ja, jeg kan næsten ikke lade være med at sige "Hvad sagde jeg": Bill Gates har nu offentliggjort, at han planlægger en gradvis retræte over de næste par år, så han mere eller mindre slipper tøjlerne engang i 2008... Læs mere her: http://www.itsvar.dk/jcs/news/news.aspx?id=672 eller http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=27141.

Og hvornår sagde jeg det, jo det er snart to år siden, tilbage i november 2004, hvor jeg skrev "Har Bill mistet sin glød" i Jubii - Svar om IT nr. 39.

Der havde jeg lige oplevet ham live i rigtig levende live til IT-Forum, en Microsoft-konference for udviklere og andre nørder, der dette år blev hold i København. Den gang beskrev jeg oplevelsen som:

"Det var som om han havde mistet den glød, jeg husker fra hans tidligere optrædener her i landet. Visionerne og den lidt drengede/nørdede entusiasme synes helt forsvundet og det var en meget afdæmpet Bill Gates, der holdt sig til ren business uden de store svinkeærender".

Jeg husker også tydeligt, hvad jeg sluttede indlægget af med:

"Måske trænger Bill til at gøre det samme som hjemlige Martin Thorborg, Preben Damgaard og de andre gulddrenge. Sælge biksen, indløse checken og starte forfra i kælderen! For intet kunne få gløden tilbage i Bills øjne, som da han fortalte om de første år i Microsoft og intet er jo sjovere end vejen frem af ukendte stier - mod fjerne horisonter. Samtidig ville han også slippe for de tunge byder, der hviler på hans skuldre... Slut med at være upolitisk korrekt, slut med at blive skudt alle mulige konspirationsagtige beskyldninger i skoene og slut med at være centrum for alverdens opmærksomhed! Bare være Bill!"

Og det er jo faktisk nærmest det han har valgt at gøre - dog mindre drastisk og ikke i samme branche, kan man vist roligt sige. Fremover vil han hellige sig arbejdet med Bill and Melinda Gates Foundation - en organisation han har grundlagt sammen med sin kone for at skabe sundhed og uddannelse for verdens fattigste.

 

Bill vil dog fortsætte med at arbejde på deltid som bestyrelsesformand og teknisk rådgiver for det barn, han om nogen af de tre grundlæggere har været med til at præge udviklingen af.

 

Godt gået, Bill - du har fortjent at få mere tid til din familie og de ting, der betyder noget for dig i dag - så håber jeg, at du kan få gløden og glæden tilbage, når du fortæller om de ting, du går og foretager dig - som da du hin efterårsdag i København fortalte om nogle af de første opgaver, de havde løst i Microsoft, hvor de rejste tværs over USA for at afvikle et simuleringsprogram på en stor mainframe. Der strålede Bill, som vi kender ham!

 

Held og lykke med projektet!

Kommentarer

  1. Abercrombie France
    22. Oct 2012 05:29
    1

    De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Arkiv